Ethiek

Uit de kerken

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Nieuw onderkomen Hersteld Gereformeerde Kerk

 

Redactie een in waarheid

10-09-22

 

 

PERSBERICHT

 

De Hersteld Gereformeerde Kerk van Bunschoten-Spakenburg heeft een nieuw onderkomen

 

De jonge kerkelijke gemeente nam op zondag 4 september het gebouw De Samenklank Bikkersweg 86 in Bunschoten-Spakenburg, in gebruik door het houden van de eerste twee erediensten.

 

 

De gemeente houdt iedere zondag twee diensten: om 9.30 uur en 16.30 uur. Ook de overige kerkelijke activiteiten zoals catechisatie en verenigingen vinden in De Samenklank plaats.

 

Gods Woord doorgeven aan volgende generaties

 

In de eerste dienst preekte ds. H.Sj. Wiersma over Psalm 148: “In samenklank met heel de schepping mogen wij de Heere loven.” 

Vooraf werd door ouderling Tim de Graaf de Kanselbijbel binnengebracht. Daarna overhandigde hij de Bijbel voor in de kerk aan zijn kleinzoon.

 

 

De Graaf: “God staat centraal in ons leven. Hij spreekt ons aan met Zijn Woord. Met het symbolische gebaar van het overhandigen van de Kanselbijbel benadrukken we, dat we het Woord van God willen doorgeven aan volgende generaties.”

 

Plek in Bunschoten

 

Voorzitter van de Commissie van Beheer Peter Korlaar: “Het was fijn dat we in onze eerste twee jaar van de Vaartkerk op Eemdijk gebruik konden maken, waar we een goede tijd hebben gehad. Maar de afstand van het dorp en de tijden van de erediensten gaven ook beperkingen. Onze gemeente heeft nu ruim 200 leden en groeit nog altijd, daarom zijn we blij en dankbaar met dit nieuwe onderkomen. En het is fijn dat het in Bunschoten zelf is. We merken dat al gelijk aan (nieuwe) gasten die de diensten op deze eerste zondag bezochten.”

 

Historie

 

De Hersteld Gereformeerde Kerk in Bunschoten-Spakenburg is ruim twee jaar geleden ontstaan uit onvrede met de koers van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) die o.a. zichtbaar werd in het besluit om vrouwen tot de ambten toe te laten. Ds. H.Sj. Wiersma is vanaf het begin de predikant. Hij was vlak daarvoor losgemaakt van de GKv  Spakenburg-Noord vanwege zijn verzet tegen de onschriftuurlijke koers van de GKv.