Ethiek

Uit de kerken

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Studie- en ontmoetingsdag 25 mei 2024

Kerngroep bezinning GK

 

PERSBERICHT

 

Op DV zaterdag 25 mei 2024 organiseert de Kerngroep bezinning GK een nieuwe studie- en ontmoetingsdag. Na eerdere bijeenkomsten in Bunschoten, Urk, Hoevelaken en Ermelo hopen we deze keer opnieuw samen te komen op Urk. We zijn blij dat we weer in de Rehobothkerk van de gastvrije gemeente van de GKv Urk welkom zijn.

 

's...

Klik hier om naar de volledige item te gaanMiddenkerk, doormidden? – 4

 

D.J. Bolt

04-05-24

 

De vorige keer beloofden we het een en ander uit het forum Schriftgezag en schriftbeschouwing naar voren te halen als illustratie hoe diep de kloof is geworden in het verstaan van de Schrift. Maar inmiddels konden we kennisnemen van een opmerkelijke bijdrage aan het Convent die we onze lezers niet willen onthouden en die wat ons betreft veel vragen oproept die ook in bredere zin de kerk en haar katholiciteit raken.

 


Klik hier om naar de volledige item te gaanICRC 4 - Kerk en tolerantie 3

 

D.J. Bolt

18-05-24

 

We komen aan het slot van de rede van prof. Kamphuis. Waarin hij naar onze mening op een zo uitnemende wijze, tolerantie, intolerantie op Schriftuurlijke wijze en vrede met elkaar verbindt. En daarin ook het werk van de ICRC een plaats geeft.

 


 

Gods wegen met Zijn kerk

 

5. Het beoefenen van ware tolerantie en het tot het uiterste strijden voor het geloof dat...

Klik hier om naar de volledige item te gaanICRC 3 - Kerk en tolerantie 2

 

D.J. Bolt

04-05-24

 

In het voorgaande eerste deel is vooral tolerantie aan de orde gekomen en verschuiving in de betekenis er van. Het nu volgende deel schrijft prof. J. Kamphuis m.n. over intolerantie.
Er valt weer heel veel te leren!

 

Schriftuurlijke...

Klik hier om naar de volledige item te gaanMiddenkerk, doormidden? – 3

 

D.J. Bolt

04-05-24

 

Net als velen hebben we met grote belangstelling het gebeuren rond het zgn. Convent van de Christelijke Gereformeerde Kerken(CK) gevolgd. Naar deze bijeenkomst waren maar liefst van bijna alle gemeenten (179 van de 181) twee kerkenraadsleden[1] afgevaardigd.

Het was een besloten vergadering. Maar, en dat typeert de openheid van deze kerken, enige tijd daarna kwamen via de website van de CGK wel video's beschikbaar waar alsnog kon worden...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief