Ethiek

Ethiek

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:printen

mailen

Coronitor 45

 

D.J. Bolt

19-12-22

 

Belangrijke getalsmatige ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus zijn in onderstaande grafieken en tabellen, op basis van RIVM getallen en het Johns Hopkins Virus Resource Center, bijgewerkt tot 13-12-22 (RIVM) en 19-12-22 (JHVRC).

 

Observaties

 

Wereldwijd

 

Er is weinig ontwikkeling, misschien een licht toenemende trend. Maar geen reden om er zorgen over te maken, lijkt ons.

 

Vorige keer gaven we wat aandacht aan China en uitten onze afschuw over het politieke en onderdrukkende klimaat daar, nog veel erger dan in Rusland!
We vermeldden tot nu toe geen cijfers van dit land. Want dat heeft weinig zin, vinden we, omdat dit dictatoriaal communistisch geregeerde land niet te vertrouwen is. Het moet toch uiterst argwanend maken dat een land met 1.410.474.000 (2022) inwoners slechts in totaal 16348 doden telt, volgens Johns Hopkins? Dat is net iets meer dan 0,001% op de hele bevolking. In de vrije wereld is er zo'n toename per veertien dagen! Terwijl daar over het algemeen goed is ingeënt, in tegenstelling tot China. 

 

Waar deskundigen zich zorgen over maken is dat er door de lage vaccinatiegraad en de slechte kwaliteit van Chinese vaccins het covid virus zich weet te muteren in (opnieuw) gevaarlijke varianten. Misschien dat de machthebbers zich ook daar van bewust zijn en daarom draconische lockdowns afkondigen die tot halve volksopstanden leiden. Als dat tot de ondergang van de dictatuur zou leiden heeft het corona virus in elk geval ook iets heel positiefs gebracht.

We proberen het te blijven volgen.

 

Nederland

 

De situatie in ons land rond het coronavirus lijkt te stabiel, evenals in Europa, volgens de cijfers. In de openbare samenleving is er ook nauwelijks nog enige aandacht voor beperkende maatregelen. Naar onze waarneming ontsmetten weinigen hun handen, waar er nog wel gelegenheid voor wordt geboden. Laat staan dat er anderhalve meter afstand wordt gehouden of mondkapjes gedragen.
Zijn we corona voorbij?

Is het tijd om met de coronitor te stoppen?