Ethiek

Ethiek

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Verloedering

 

D.J. Bolt

01-06-24

 

Af en toe moet ik naar de tandarts, en dat is niet plezierig. Maar onze tandartsenpraktijk heeft een prachtige ruime wachtkamer waar je op je gemak het boren, vullen en tandsteen verwijderen kunt afwachten.

Het is inderdaad een wachtkamer. Want ja, gaatje blijken kennelijk altijd groter te zijn en wortelkanalen dieper dan ingeschat. En de tandarts kan toch moeilijk zijn patiënt met halfgevulde kiezen en tanden naar huis sturen. Dus lopen zijn werkzaamheden altijd uit.
Maar de...

Klik hier om naar de volledige item te gaanBijbel en homoseksualiteit

 

Dr. M. Klaassen

01-06-24

 

Onderstaand referaat hield dr. M. Klaassen op de Studie- en ontmoetingsdag van de Kerngroep Bezinning GKv op Urk dd. 25 mei 2024.

 


 

Bijbel en homoseksualiteit

 

Dr. M. Klaassen

 

Hartelijk dank voor de uitnodiging om...

Klik hier om naar de volledige item te gaanEuropese verkiezingen: wat moeten we ermee?

 

J. Wieringa

18-05-24

 

Op 6 juni is het weer zover: Europese verkiezingen. Misschien dat menigeen denkt: Europa, dat is ver van m’n bed. En al die Europese regels brengen meestal niet veel goeds. Dus wat moet ik met die verkiezingen?

 

Kiesraad

 

De website van de Kiesraad (centraal stembureau, adviesorgaan en informatiecentrum op het gebied van kiesrecht en verkiezingen) legt de Europese...

Klik hier om naar de volledige item te gaanVervolging van christenen

 

Redactie een in waarheid

27-01-24

 

We zijn heel druk met allerlei zaken in Christus' kerk. En dat is goed. Maar laten we ook voortdurend aandacht blijven houden voor broeders en zusters die zwaar vervolgd worden. Die gemarteld, verkracht en uitgehongerd worden.
Bid om kracht en volharding!
En bevrijding!

 

Open Doors toonde aan dat het geweld tegen christenen toeneemt.

Zie hier.


Klik hier om naar de volledige item te gaanAbortuspillen vliegen de wereld over

 

Kies leven

27-01-24


De abortuswetgeving in ons land kent nog steeds voor- en tegenstanders. De wet was een liberaal compromis met enerzijds de beschermwaardigheid van het ongeboren leven (het kind) en anderzijds de noodsituatie van de vrouw (de moeder). De pro-life groep zou het liefst de wet terugdraaien en abortus zien verdwijnen uit ons land. Ze merkt bovendien dat de bescherming van het kind in de praktijk nauwelijks nog wordt meegewogen. Maar ook de zogenaamde pro-choice groep is inmiddels een felle tegenstander en wil dat de wet...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief