Ethiek

Plaatselijke kerken

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Conflicten in de gemeente

 

D.J. Bolt

04-05-24

 

Onder bovenstaande titel – subtitel Een kleine groep kan zorgen voor toenemend wantrouwen tegenover de kerkenraad - schreef ds. J.J. ten Brinke een artikel in de Waarheidsvriend van 21 maart jl.. Ds. Ten Brinke, predikant in Oud-Beijerland, is ook lid van het classicaal college voor de visi­tatie van de PKN-classis Delta. Als het gaat om conflicten zal hij dus weten van de hoed en de rand in zijn kerkelijke omgeving.
Het is een belangwekkend en herkenbaar verhaal. Laten we het op de...

Klik hier om naar de volledige item te gaanBezoekvoorziener

 

D.J. Bolt

23-03-24

 

De kerk van Christus wordt in Zijn naam geregeerd door ouderlingen, 'onderherders'. We duiden ze veelal aan als 'ambtsdragers . Ze hebben geen eenvoudige taak. Er komt heel veel op hen af. We hebben het nog weer eens uitvoerig gehoord bij de bevestiging en intrede van ds. C. Koster in de gemeente van DGK Lutten.
Behalve dat het een zware taak is met veel verantwoordelijkheid

 

'Gehoorzaam uw voorgangers en wees hun onderdanig, want zij waken over uw zielen...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGereformeerde Kerk (hersteld) in Dalfsen is verhuisdKlik hier om naar de volledige item te gaan


Persbericht DGK Groningen

 

 


Klik hier om naar de volledige item te gaanHulp aan vluchtelingen in Griekenland

 

Joh.W. van der Jagt

15-06-19 

 

'Zalig zijn de barmhartigen, want aan hen zal barmhartigheid bewezen worden'

Mattheus 5:7

 

De afgelopen periode zijn wij weer in Griekenland geweest. Opnieuw gingen we in Volos naar de kerk. Het is altijd weer een feest als je daar ook kinderen van God mag ontmoeten rondom Zijn Woord.
Voor één van de diensten sprak een evangelist uit Finland de gemeente toe. Hij werkt in Athene onder de vluchtelingen. Hij had vijf...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief