Ethiek

Synodeverslagen

Nieuwe artikelen
SignalenAanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Generale Synode Kampen 2023 - Openingswoord

 

Redactie een in waarheid

18-04-23

 

Op zaterdagmorgen 4 november jl. hield dr. A. Bas, predikant van de Gereformeerde Kerk Kampen (Ichthus) en Dalfsen, onderstaand openingswoord bij de start van de Generale Synode Kampen 2023 van de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN).

 


 

Openingswoord Generale Synode van Kampen...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGenerale Synode Kampen 2023 – Impressie 1

 

D.J. Bolt

18-11-23

 

Op zaterdag 4 november jl. vond te Harderwijk de constituerende vergadering plaats van de General Synode Kampen 2023 van de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN).


Dr. A. Bas van de samenroepende kerk Kampen/Dalfsen kerk sprak een openingswoord, zie Generale Synode Kampen 2023 – Openingswoord, elders op de site.
De predikant meldde dat voor het eerst leden van de synode door de classes en niet meer rechtstreeks door de kerken werden afgevaardigd.
In het bijzonder...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGenerale Synode DGK Lutten – Nieuws 4

 

D.J. Bolt

04-06-22

 

De Generale Synode van Lutten werd op 21 mei 2022 te Dalfsen gesloten. Op de laatste middagsessie hield preses ds. E. Heres onderstaande toespraak tot de synode en belangstellenden op de publieke tribune.
We laten zijn toespraak hier in extenso volgen.

 


 

Toespraak ds. E. Heres op de slotzitting van GS Lutten

 

Broeders afgevaardigden, broeders en...

Klik hier om naar de volledige item te gaanGenerale Synode DGK Lutten – Nieuws 3

 

D.J. Bolt

04-06-22

 

De Generale Synode Lutten is gesloten! De meeste vergadering die werd geopend op 25 september 2021 ondervond veel vertraging door de coronapandemie. Maar zaterdag 21 mei jl. konden de werkzaamheden worden afgerond met toespraken van ds. E. Heres en ds. M.A. Sneep.

Een van de belangrijke zaken die op deze synode werd behandeld betrof eenwording met de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN). De synode stuurde onderstaande brief aan deze kerken.

 Klik hier om naar de volledige item te gaanGenerale Synode DGK Lutten - Notulen 070522

 

Ds C. Koster, synodescriba 1

21-05-22

 

HOOFDSTUK 2 – Kerkregering

 

ARTIKEL DEPUTATEN ZSM

 

Verslag van de zitting op zaterdag 7 mei 2022.

 

Deputaten geven aan dat er misschien wel gebruik gemaakt kan worden van de klachtencommissie van het Landelijk Meldpunt Seksueel Misbruik Reformatorische kerken (LMSMRK), maar daar is nog niet met zekerheid iets over te zeggen op dit moment. De...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief