Printen

Inzicht, wetenschap voor Gods aangezicht

 

Redactie een in waarheid

25-03-23


 

PERSBERICHT

 

30 maart: Presentatie van een bemoedigende bundel met bijdragen van christenwetenschappers

 

Geloof en wetenschap combineren: kan dat? Ja, zeggen achttien Nederlandstalige wetenschappers in Inzicht. Zij laten vanuit de theologie, kerkgeschiedenis, wetenschapsvisie, natuurwetenschappen en biologie zien dat vooronderstellingen een grote rol spelen bij het beantwoorden van deze spannende vraag. De scribenten leggen uit wat het is om wetenschap te bedrijven ‘voor Gods aangezicht’. Ze stellen dat het belangrijk is om ‘uit te gaan van God als Schepper van de wereld en de betrouwbaarheid van Zijn spreken in de Schrift en natuur’. Wie dat doet, krijgt meer inzicht in onze werkelijkheid dan wetenschappelijke methodes op zichzelf kunnen bieden. Terwijl velen in onze maatschappij een tegenstelling zien tussen geloof en wetenschap, blijkt in deze bundel dat ook verbindingen mogelijk zijn. Ter bemoediging van hen die studeren of willen gaan studeren.

 

Over het onderwerp ‘geloof en wetenschap’ valt veel te zeggen en te doordenken. Tijdens de presentatieavond van Inzicht geven de redactieleden Mart-Jan Paul, Wim de Vries en Benno Zuiddam een korte toelichting vanuit verschillende invalshoeken. Daarna is er ruimte voor interactie tijdens een forumdiscussie. Uitgever René Heij van uitgeverij De Banier overhandigt de eerste exemplaren van het boek. Ook is er een boekentafel waar de nieuwe bundel verkrijgbaar is. Inzicht is ook zeer geschikt als cadeau voor eindexamenkandidaten.

 

Praktische gegevens:

 

Wanneer?   

Donderdagavond 30 maart van 20:00 uur tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur)

 

Waar?        

Auditorium in het gebouw van de Erdee Media Groep (EMG)

Laan van Westenenk 12 te Apeldoorn

 

De avond wordt ook uitgezonden via een livestream op het YouTube-kanaal van Uitgeverij De Banier:

https://www.youtube.com/@debanieruitgeverij9844

 

Boekgegevens:

 

Mart-Jan Paul, Wim de Vries, Benno Zuiddam en Jan van Meerten (red.)

Inzicht. Wetenschap voor Gods aangezicht

344 pagina’s; € 19,95

ISBN 978 90 8718 7002 www.labarum.nl

 

Aan dit boek hebben meegewerkt: Pieter Boonstra, Peter Borger, Erik van Engelen, Aart Goedvree, Mart de Groot, Henk Jochemsen, Maarten Klaassen, Hendrik Koorevaar, Tjaart Krüger, Piet Murre, Kees de Pater, Mart-Jan Paul, Kees Roos, Wim van Vlastuin, Gie Vleugels, Piet de Vries, Wim de Vries en Benno Zuiddam.