Printen

Gereformeerde Kerk (hersteld) Dalfsen nieuw kerkgebouw

 

Deo Volente Zondag 5 juli  zal de Gereformeerde Kerk (hersteld) het nieuwe kerkgebouw aan de Polhaarweg 22 officieel in gebruik gaan nemen. Er zal dan de eerste kerkdienst worden gehouden.

Na een zoektocht kwam de kerk dit voormalige Rabobank-gebouw (later Zwolsche Accountants) op het spoor en heeft het in november 2019 kunnen aankopen om het te gaan gebruiken als kerkgebouw. Na een verbouwing van ruim een half jaar is het klaar. De gemeente is erg enthousiast dat hier vanaf begin juli gekerkt kan worden.

 

 

De afgelopen 9 jaar heeft de gemeente naar volle tevredenheid gebruik mogen maken van het verenigingsgebouw ‘De Vier Gezichten’ in het centrum van Dalfsen. Maar door gestage groei van de gemeente werd 2 jaar geleden al wel duidelijk dat er uit gekeken moest worden naar een groter onderkomen.

 

Een in het leven geroepen ‘bouwcommissie’ heeft in opdracht van de kerkenraad de aankoop en verbouwing voor zijn rekening genomen. Met een landelijke rondgang, allerlei acties van gemeenteleden zoals de verkoop van handgemaakte kaarten, openhaardhout maken, huisorgelconcerten, een benefietconcert, vogelhuisjes timmeren, verkoop van zelfgemaakte wijn, etc., is het mogelijk gebleken om alle plannen te realiseren!

Drie uitgangspunten hebben bij de verbouw een belangrijke rol gespeeld, namelijk licht, lucht en geluid. Met de hulp van veel vrijwilligers en met de inzet van veelal lokale ondernemers is het een prachtig onderkomen geworden, waar dan vanaf nu gekerkt en vergaderd zal worden.

 

Het pand dat in de jaren ’80 onder architectuur is gebouwd, is met het behoud van een aantal authentieke elementen verbouwd. De kluis, waar vroeger de rijkbedeelde Dalfsenaren hun bezittingen veilig konden opbergen, is omgetoverd tot kinderoppasruimte. Met zwaar materieel is een ware kluiskraak uitgevoerd om in de 40 cm dikke gewapende betonmuur een raam en een deur te maken.

Het dak is geheel gerenoveerd en opgehoogd met een ramenbalustrade wat veel licht en ruimte in de kerkzaal geeft. De ruimte waar tot voor kort de geldwagen geparkeerd stond, is verbouwd tot een extra vergaderzaal. Er is een nieuw ventilatiesysteem aangelegd en door aanpassingen in plafond en wandafwerking is de akoestiek geoptimaliseerd.

 

In overleg met de aanwonenden en de eigenaars van de aangrenzende panden is de buitenruimte geheel vernieuwd waarbij gebruik is gemaakt van veel bestaande materialen. Het aantal parkeervakken is uitgebreid, er kan over en weer gebruik van worden gemaakt.

 

5 juli is het dan zover! De ingebruikname! Op deze zondag hoopt om 10.00 uur de eigen predikant ds. E. Heres en om 16.30 uur ds. H.G. Gunnink voor te gaan. Online zijn de diensten te beluisteren via de website www.gereformeerde-kerk-dalfsen.nl of via kerkdienstgemist.nl

Later dit jaar organiseert de kerk nog een open huis voor de inwoners van Dalfsen en voor leden van de zusterkerken. Maar i.v.m. de huidige maatregelen rondom Covid-19 moest dit voorlopig even uitgesteld worden. Het hapje en bijbehorende drankje houdt u nog te goed. En wilt u eens binnenkijken? Kom gerust even langs.

U bent alvast van harte welkom!

                             

Persbericht vanuit de commissie ‘Ingebruikname en open huis’ (de EC)