Ethiek

Uit de kerken

Signalen

Vernieuwde online cursus Schepping en Evolutie met dr. Mart-Jan Paul

Waar komen we vandaan? Schiep God de aarde in zes letterlijke dagen of moeten we de Bijbel anders lezen? Logos Instituut biedt in het najaar van 2022, van september tot december, een vernieuwde cursus over Schepping en Evolutie aan. Voor iedereen die graag wil weten wat de kern van de discussie over dit thema is.

Meld u nu aan. Er is nog een aantal plaatsen vrij.
Aanmelden kan tot en met 30 juni 2022.

https://logos.nl/agenda/cursus/


 Aanmelden GRATIS nieuwsbrief

Naam:
E-mail:Help Oekraïne 9

 

D.J. Bolt/CERE

18-06-22

 

Graag weer een update over de situatie van broeders en zusters in de Oekraïne/Transcarpathia en hun hulpverlening, in twee onderdelen:

 

- Fotoverslag hulpverlening

- Financieel overzicht

 


 

Fotoverslag hulpverlening

 

17 juni 2022

 

Beste broeders en...

Klik hier om naar de volledige item te gaanKnikkende knieën of rechte ruggen 7

 

D.J. Bolt

18-06-22

 

De vorige keer hebben we aandacht besteed aan het preadvies van prof. Peels dat hij op de christelijke gereformeerde synode gaf inzake deelname aan de zgn. Nationale Synode en de Raad van Kerken. Onmiddellijk na hem besteeg dr. A. Huijgen, hoogleraar systematische theologie, het spreekgestoelte en gaf zijn preadvies. Is zijn bijdrage op een andere leest geschoeid dan dat van prof. Peels?

 

We hebben ook van zijn verhaal een transscriptie gemaakt en willen op dezelfde manier daar...

Klik hier om naar de volledige item te gaanKnikkende knieën of rechte ruggen 6

 

D.J. Bolt

04-06-22

 

Uit de stemmingen van de CGK-synode valt af te leiden dat ongeveer twee derde van de afgevaardigden (en van de kerken?) in de klassieke of orthodox gereformeerde koers wil volharden. Een toch wel grote groep lijkt echter grote affiniteit te hebben voor de richting waarin GKv en NGK zich bewegen: een nieuwe methode van Schriftuitleg waarin de Schrift voor de moderne vraagstukken als vrouw-in-ambt en homoseksualiteit nauwelijks of geen doorslaggevende betekenis meer heeft.

 

De vraag...

Klik hier om naar de volledige item te gaanHelp Oekraïne 7

 

D.J. Bolt/CERE

21-05-22

 

Graag weer een update over de situatie van broeders en zusters in de Oekraïne/Transcarpathia en hun hulpverlening, in twee onderdelen:

 

- Fotoverslag hulpverlening

- Financieel overzicht

 


 

Fotoverslag hulpverlening

 

19-05-22

 

Beste broeders en zusters

 

Klik hier om naar de volledige item te gaanKnikkende knieën of rechte ruggen 5

 

D.J. Bolt

21-05-22

 

Zoals we de vorige keer al zagen, hebben de christelijke gereformeerde broeders dus de deelname aan de Nationale Synode afgewezen en ook het lidmaatschap van de Raad van Kerken. Maar de vraag is hoe het komt dat ook op dit punt de synodecommissie (4) met een diametraal inhoudelijk tegengesteld meerderheids- en minderheidsrapport kwam.

In de stemmingen bleek ongeveer niet minder dan een derde van de afgevaardigden voor de koers te zijn die, laten we eufemistisch zeggen, niet 'klassiek...

Klik hier om naar de volledige item te gaanarchief